Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвет относно покупка на 159

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• В бг никой не познавам да плаща каско от +500 на една вноска... а разсрочено. Ако е застрахована за 15к лв идва от около 700лв каското.
    Ремап + ЕГР + ДПф си е около 500-600лв...клапите са едно 150лв да се премахнат. Там и стругар си требва леко.

За сменени консумативи от Италия, много ми се иска да повярвам, възможни са еднинични случай, но те са 1 на 30. Имам един авер му казваха, че колата е със сменен ангренаж на 10к км, да но няколко месеца по-късно имаше проблеми.

Искаш не искаш 2000хилки си ги даваш първоначално и се надяваш да няма други кахъри.

п.с Дигиталния е постанл инфо...кола застрахована за 15к лв си е около 750лв!!!
    sigpic
    Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

• то май май от тия в момента където се продават само мойта е минала тия процедури ...
      alfa 164 t.s ex
      tipo 2,0 16v turbo ex
      opel astra amnesia ex
      megane 2 ex
      alfa 159 jtd ех
      audi A6/S TQ 330+
      audi a4 b5 1,8 TQ 500++
      alfa romeo 147 1,9jtdm 16v cadamuro design

Comment

• Не знам колеги ама все едно плашите потенциални купувачи като ги ръсите тези суми. 15 бона примерно за колата и да си приготви поне още 4. Не е истина ...
        Аз за моята кола съм дал около 1000 лв - комбинирана полица (Генерали) + регистрация + eко. И още около 600 кинта за първоначално обслужване - ремъци, ролки, масла и др. Ремап, ЕГР, ДПФ не са задължителни, но въпреки това го направих. Накладки сменях от щуротия. Старите и още си ги пазя. Дисковете за 1-2 милиметра ръб нема да ги сменя и така нататък. Та реално колата, ако си е наред като екземпляр 2 бона са предостатъчни за да я караш спокойно след като си я купил. Относно гумите - ми винаги може да се намери такава с читави и да не се налага да се сменят преди съответния сезон.

Относно гумите пак - ей ви 225/50/17 на цена от 270 кинта и то без 25% отстъпка дето я дават в момента. Не знам откъде ги измислихте тия 400 лв за гума !?

http://www.diana-ltd.com/tire/AC84ED...3A4E6E8D52FB47
        Last edited by DiStefano; d.m.y г., 07:14.
        Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
        Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
        Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

• Купувачът на 9-ка, а и на всякаква кола го интересува кое ще е това, което му изкочи като неочакван разход. Т.е. нещо специфично! Всяка кола има гуми, смяната на ангренажа е като на всяка, застраховките са си застраховки, та тук няма нищо интересно. По-специфичните разходи са по проблемните хидравлики - най-малкото смяна на маслото, евентуално дпф-а, клапите, ако е от първите 9-ки и това е. Говорим тук за едни +500лв. Чипове и егр-и - въпрос на предпочитания - влачат още едни 400лв, ако се сритва след това от 2000об още толкова за съединител. За година и половина ремонти не съм правил освен един термостат и другото е чесане на красти.
          Last edited by code; d.m.y г., 08:59.
          sigpic
          156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
          "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

• Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщение
            Не знам колеги ама все едно плашите потенциални купувачи като ги ръсите тези суми. 15 бона примерно за колата и да си приготви поне още 4. Не е истина ...
            Аз за моята кола съм дал около 1000 лв - комбинирана полица (Генерали) + регистрация + eко. И още около 600 кинта за първоначално обслужване - ремъци, ролки, масла и др. Ремап, ЕГР, ДПФ не са задължителни, но въпреки това го направих. Накладки сменях от щуротия. Старите и още си ги пазя. Дисковете за 1-2 милиметра ръб нема да ги сменя и така нататък. Та реално колата, ако си е наред като екземпляр 2 бона са предостатъчни за да я караш спокойно след като си я купил. Относно гумите - ми винаги може да се намери такава с читави и да не се налага да се сменят преди съответния сезон.

Относно гумите пак - ей ви 225/50/17 на цена от 270 кинта и то без 25% отстъпка дето я дават в момента. Не знам откъде ги измислихте тия 400 лв за гума !?

http://www.diana-ltd.com/tire/AC84ED...3A4E6E8D52FB47
            Това са неизбежни разходи прав си...гумите са 225/55/17 зимни Hankock, цената 400 е средна с изправяне, баланси и монтаж. Иначе като гума е около 320 лв по спомен от мин. зима.

п.с. Автомобилът няма скъпо обслужване, а това са нормални неща за всеки новозакупен автомобил. В Бг например много хора масло на скоростна кутия сменят като почне да не влизат добре скоростите. Или антифриз-а. Или пък спирачна течност да сменят на време.
            Гуми се купуват масово внос на 10 години. Пистовия ремък ако не е нацепен не се сменя.
            На този автомобил ангренажен комплект + реолки + водна помпа е около 220-240 лв с най-добри марки без отстъпки. Това за такъв модел си е много добра цена.
            Единсвтвеното което е желателно е Дпф да зе махне в бъдещето, Егр да се спре, клапите може и софтуерно да се спрат. Това са си едно 250лв намеса.
            Аз моят кит си го поръчах от Италия и ми излезе под 200лв, и то арна марка.
            За предни накладки ми искаха тук 200лв...аз си ги поръчах от Англия на 85лв с доставка.
            Last edited by rusiq86; d.m.y г., 10:15.
            sigpic

Comment

• За какъв кит иде реч, че нещо не разбирам ?
              Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
              Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
              Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

• Ангренажния: ремък, две ролки, водна помпа.
                sigpic

Comment

• водите некви безмислени спорове всеки който е решил да си купи 159 би трябвало да си е направил добре сметката колко пари ще са му нужни за да си кара колата спокойно а и мисля че ЕГР и ДПФ не е нужно да се човъркат на момента гуми според сезона трябва да се купят но не и 10 годишни
                  sigpic 155ex 159ex 530new

Comment

• http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...s&slink=56mmjx
                    А някой дали я е виждал и има преки впечатления

Comment

• Първоначално публикувано от ivopetrov_1982 Покажи съобщение
                      водите некви безмислени спорове всеки който е решил да си купи 159 би трябвало да си е направил добре сметката колко пари ще са му нужни за да си кара колата спокойно а и мисля че ЕГР и ДПФ не е нужно да се човъркат на момента гуми според сезона трябва да се купят но не и 10 годишни
                      Да колега ама не!Да се включа и аз малко по темата,какво разбрах от последните 2 огледа,от общо 3за 2 месеца,на 159-ката която продавам,явно няма търсене на този модел или факта защо още и не е продадена .Българинът е събрал примерно 6000лв но вътрешното му Аз му говори,че той иска,чувства и Трябваа да кара кола за 10000лв.След разговори с приятели досъбира до заветната сума и идва на оглед. Когато ми се обадят първо питам каде е видял колата,в мобилето или в форума,ако е от форума се опитвам да помогна с каквото мога и с цената и с отстъпки от части.Затова и километрите са и такива,но Реални а не 80 000км и да се убеждаваме по горублянски,че не е сядано на седалките,че не е стъпвано по стелките....Огледът:Та накрадко,след проведени няколко огледа от един човек(нямам нищо против стига да не си губим взаимно времето и да си правим разходки)проведени около 10ина разговора по телефона,в които му свалях цената 3 пъти само и само да влезем в парите които има и желанието да кара 159,покрих транспорта до кат+подарък чисто нов протектор за багажника,+ да ползва моите отстъпки за масло Селения,MANN филтри,ремъци и ролки,отстъпки за гуми...след дълбоко пазената от мен тайна,че колата е 200кс.,се установи че данъка и е 300+лв...вариант да покрия разноските и по КАТ,и има ли и вариянт да я пишем някак си 100кс. вместо 200кс. за да стане данъка16,80лв.....вярно,че са празници но подаръци няма!ДА,хората не си правят сметка,факт.Затова и съм решил засега да карам Lybra а не Thesis,но да я карам с чисто нови летни и зимни 15" Continental а не 17'' втора ръка,да не и правя каско защото е 2500лв и данъка и е 150лв а не 300лв+ да не ми е тежи като разход и да инвестирам парите си в друго,Не може да искаш да караш кола за 10000лв и да ми казваш че ще и сложиш зимни гуми втора ръка и засега няма да има каско...Весели празници
                      Lancia Dedra SW1.8EX/Lybra SW 1.8 2000EX/Lybra Berlina 1.9jtd 2003 EX/Lybra SW 1.9jtd 115hp 2002
                      Lancia Ypsilon 1.4I 95Hp Platino 2004 Selespeed
                      Chrysler Voyager 2.5CRD 143hp 2002

Comment

• Първоначално публикувано от volff Покажи съобщение
                        Да колега ама не!Да се включа и аз малко по темата,какво разбрах от последните 2 огледа,от общо 3за 2 месеца,на 159-ката която продавам,явно няма търсене на този модел или факта защо още и не е продадена .Българинът е събрал примерно 6000лв но вътрешното му Аз му говори,че той иска,чувства и Трябваа да кара кола за 10000лв.След разговори с приятели досъбира до заветната сума и идва на оглед. Когато ми се обадят първо питам каде е видял колата,в мобилето или в форума,ако е от форума се опитвам да помогна с каквото мога и с цената и с отстъпки от части.Затова и километрите са и такива,но Реални а не 80 000км и да се убеждаваме по горублянски,че не е сядано на седалките,че не е стъпвано по стелките....Огледът:Та накрадко,след проведени няколко огледа от един човек(нямам нищо против стига да не си губим взаимно времето и да си правим разходки)проведени около 10ина разговора по телефона,в които му свалях цената 3 пъти само и само да влезем в парите които има и желанието да кара 159,покрих транспорта до кат+подарък чисто нов протектор за багажника,+ да ползва моите отстъпки за масло Селения,MANN филтри,ремъци и ролки,отстъпки за гуми...след дълбоко пазената от мен тайна,че колата е 200кс.,се установи че данъка и е 300+лв...вариант да покрия разноските и по КАТ,и има ли и вариянт да я пишем някак си 100кс. вместо 200кс. за да стане данъка16,80лв.....вярно,че са празници но подаръци няма!ДА,хората не си правят сметка,факт.Затова и съм решил засега да карам Lybra а не Thesis,но да я карам с чисто нови летни и зимни 15" Continental а не 17'' втора ръка,да не и правя каско защото е 2500лв и данъка и е 150лв а не 300лв+ да не ми е тежи като разход и да инвестирам парите си в друго,Не може да искаш да караш кола за 10000лв и да ми казваш че ще и сложиш зимни гуми втора ръка и засега няма да има каско...Весели празници
                        Това имах и аз предвид,но някои хора не го разбират..................

---------- Post added at 12:45 ---------- Previous post was at 12:44 ----------

Първоначално публикувано от ivopetrov_1982 Покажи съобщение
                        водите некви безмислени спорове всеки който е решил да си купи 159 би трябвало да си е направил добре сметката колко пари ще са му нужни за да си кара колата спокойно а и мисля че ЕГР и ДПФ не е нужно да се човъркат на момента гуми според сезона трябва да се купят но не и 10 годишни
                        Като останеш някъде по път,заради готиния ДПФ,пак ще си говорим..................Пък и твойта нали е дошла обслужена,значи може да вложиш някой лев в тези неща,повярвай ми,след това няма да си познаеш колата.Само,както казва чичо Ники,внимавай къде и как ти махат ДПФ-а
                        Last edited by Mury; d.m.y г., 12:47.
                        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• Както се казва "за всеки влак си има пътници" няма как да се получи това което 90% очакват ГАРГА НО И РОШАВА ДА БЪДЕ!
                          В реалния свят купуваш за 5000 и даваш още 15000!
                          EX 156 1.6 TS

Comment

• Първоначално публикувано от DJraceman Покажи съобщение
                            Както се казва "за всеки влак си има пътници" няма как да се получи това което 90% очакват ГАРГА НО И РОШАВА ДА БЪДЕ!
                            В реалния свят купуваш за 5000 и даваш още 15000!
                            Еее, чак па толкоз...
                            Трябва да я купувам с вързани очи и тапи в ушите, за да се случи такова нещо.

Всъщност ако си от хората дето карат 5 години и в стойността на колата вкарват и горивото, маслата и гумите...

Съгласен съм с : купуваш за 10 и даваш 2-3...
                            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

• Първоначално публикувано от volff Покажи съобщение
                              Прав си колега за 10 000 лева можеш да си купиш невероятно запазена Датчия Логан ,а летните и гуми са 14 ки ,а зимните 13 ки по 42 лева едната.И със сигурност няма да и е скъп данъка,че е малко коне.
                              155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

• Колеги мисля че много далече около темата се разхождаме мисля че на всеки му е ясно каско гуми 18,19,20 и тн аз специално питам за слаби места като както сменях на 156цата термостат ходовата част и тн защото чета че ходовата част на 159ката е по здрава но на новите за 50 70хил км се сменят лагери носачи маншони и тн та по мои изчисления са горе долу едНАКВИ по здравина с 156цата,остават вихрови клапи дпф зависи какво му е дереджето термостат,и електрониката се побърква от време на време .А до колкото парите, който ще дадеш след покупката на старо никой не ги знае това си е чист късмет като консумативи е около 1500лв с кат и масла ремаци и тем подобни,но на всеки решил се да кара 159ка трябва да му е ясно че навлиза в друга графа подръжка и пари като цяло по нова кола втора ръка повече пари в магазина ,като поостарее навлизат части на по нормални цени .

Comment

Working...
                                X